Wij maken een variëteit aan belegde broodjes. We beleggen ze onder andere met Spaanse vleeswaren en manchegokaas. Ook hebben wij warme broodjes met gebakken chistorra, sobrasada uit de oven of een broodje met gegrilde groente en kaas uit de oven. Als je naar de winkel komt zul je het woord ‘bocadillo’ tegenkomen. Dit is het Spaanse woord voor broodje. Vaak zal het ook gezegd worden als ‘bocata’.
Tumaca, of tomaca, vormt de basis van veel van onze broodjes. Dit is een typisch Spaanse tomatenspread van tomaten en olijfolie. Deze maken wij vers in onze keuken. Ook onze huisgemaakte alioli gebruiken wij veel op onze broodjes. Alioli gaat perfect op een broodje tortilla de patatas of een broodje calamares. Onze huisgemaakte tapenades zijn ook goed te combineren op een broodje, bijvoorbeeld op een broodje met runderrookvlees.
De broodjes doen het ook altijd goed als lunch op een evenement of als bedrijfslunch. Je kunt dan een aantal plateaus met verschillende broodjes aanbieden, zodat mensen kunnen kiezen. Ook is het dan mogelijk om de broodjes door de helft te snijden. Een andere vergelijkbare optie voor een lunch met broodjes is een montaditos plateau. Dit zijn kleine belegde broodjes.
Hieronder volgt een volledige lijst van al onze broodjes met prijzen. Zo kun je voordat je naar de winkel komt alvast oriënteren en een keuze maken. Een groot deel van onze broodjes zijn ook te bestellen via Thuisbezorgd.nl, UBEReats en via onze eigen bestelsite.
Overzicht van alle broodjes
Koude broodjes
Pacomer: serranoham met tomaca – 5,70
Pata Negra: iberische ham met tomaca – 6,80
Chorizo: chorizo met tomaca – 4,80
Chorizo ibérico: iberische chorizo met tomaca – 5,60
Salchichón: Spaanse salami met tomaca – 4,80
Salchichón ibérico: iberische Spaanse salami met tomaca – 5,60
Manchego: manchegokaas met tomaca- 5,10
Manchego con trufa: truffelmanchego met tomaca – 6,10
Manchego con membrillo: manchego met membrillo (kweepeergelei) – 6,90
Manchego con anchoas: manchego met ansjovis en tomaca – 7,10
Lomo embuchado: gerookte varkenslende met tomaca – 5,70
Lomo ibérico: iberische varkenslende met tomaca – 6,80
Picante: pittige chorizo met guindillas (pepertjes) met piri piri en tomaca – 5,60
Cecina de vaca: runderrookvlees met huisgemaakte tapenade naar keuze – 5,70
Pescaíto: tonijn met huisgemaakte mayonaise en zoete piquillo paprika – 6,50
Warme broodjes
Calamares: gefrituurde inktvisringen met huisgemaakte alioli – 6,50
El Pepito: gebakken rubia gallega met gefrituurde pimientos de padrón, alioli en bravasaus- 8,50
Tortilla: verse tortilla met huisgemaakte alioli (keuze uit tortilla met chorizo of met spinazie of naturel) – 5,10
El Gallego: gekookte ham uit Galicië met huisgemaakte alioli en paprikapoeder – 5,40
Morcilla: gebakken bloedworst (morcilla) met piquillo paprika – 6,50
Navarro: gebakken chistorra (licht pittige bakchorizo) met tomaca – 5,70
Mallorquín: sobrasada (smeerbare chorizo) met manchegokaas uit de oven en besprenkeld met honing – 6,00
Merquez: gebakken merquez worstjes met guindilla peper en bravasaus – 5,70
Lomo con queso: gebakken varkenslende met manchegokaas en tomaca – 6,50
Croquetas: broodje met kroketjes, smaken naar keuze en saus naar keuze – 6,20