Cachopo

Gerecht

Cachopo | Bestellen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam
Via onze delivery
Bestellen via Delivery

Wat is cachopo?

Cachopo is een traditioneel Asturiaans gerecht. Het is een stuk vlees, maar wordt vaak geserveerd met aardappeltjes, pimientos de piquillo of champignons. Of een combinatie daarvan.

Cachopo bestaat uit twee kalfsvlees filets, met er tussen serranoham en kaas. De buitenste laag is gepaneerd, zodat alles bij elkaar blijft. Na frituren of bakken van de cachopo heeft deze een heerlijke knapperige korst, en smelt de kaas van binnen. Om je vingers bij af te likken!

Er zijn veel verschillende varianten in omloop. Het vlees kan anders zijn, zo heb je ook cachopos met kip. Ook de vulling kan variëren. Voor de vegetariërs bestaat er ook cachopo met filets van aubergine.

Het is zo’n kenmerkend Asturiaans gerecht dat er sinds 2012 ook een wedstrijd in het leven is geroepen voor de beste cachopo van Spanje. Bij het beoordelen van wat een goede cachopo is, moet ook gekeken worden naar het formaat. Menig restaurant probeert deze zo groot mogelijk te laten zijn. Je kunt er dan met meerdere mensen van genieten. Ook de vulling is belangrijk, je kunt hier namelijk erg creatief in zijn.

Cachopo bestellen?

Wij hebben een broodje met cachopo in het leven geroepen, toepasselijk genaamd: El Asturiano. Wij beleggen dit broodje ook met pimientos de padrón, onze huisgemaakte salsa brava én alioli. Binnenkort zullen wij cachopo ook op een andere manier aanbieden, bijvoorbeeld als onderdeel van een Asturiaans menu.

Cachopo of de ingredienten kopen?

Met de juiste producten kun je de Cachopo natuurlijk perfect zelf bereiden.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

Wil je de Cachopo vers bereid bij je thuis bezorgd hebben dan kun je jouw bestelling eenvoudig en snel online plaatsen via onze deliveryservice

cachopo

Catering Aanvragen