Churros

Gerecht

Churros | Bestellen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam
Via onze delivery
Bestellen via Delivery

Wat zijn Churros?

Churros zijn gefrituurde deegstengels. Het deeg wordt gemaakt van bloem, water en een klein beetje zout. Churros komen oorspronkelijk uit Spanje en Portugal, maar zijn in Latijns-Amerika ook erg populair.

De kleinere ronde varianten worden over het algemeen churros genoemd. De wat dikkere en grotere varianten worden ook wel porras genoemd. Door de dikte hebben zij naar verhouding meer deeg en proef je dit ook meer. Ze zijn wat luchtiger, dat komt ook omdat bij de bereiding iets meer bakpoeder wordt toegevoegd en het deeg dan tijd krijgt om te rijzen.

Churros worden op verschillende manieren geserveerd. Ze zijn al ontzettend lekker wanneer ze vers uit de frituur komen, soms met een beetje suiker eroverheen. Een populaire manier om churros te eten is door ze in gesmolten chocolade te dippen. Wij noemen dit “churros con chocolate”. Je kunt het als snack eten, of als nagerecht bijvoorbeeld. Ze zijn ontzettend vullend en kunnen een beetje doen denken aan een oliebol. Als je eenmaal begint met eten, dan kun je vaak niet snel stoppen.

Churros zijn ook te eten als ontbijt. Spanjaarden doen dat ook graag. In de Spaanse hoofdstad Madrid kun je de oudste chocolatería vinden: Chocolatería San Gines. Het is niet gek om daar ’s ochtends langs te gaan om te ontbijten met chocolate con churros. Vaak ook vergezeld met een kopje koffie. Natuurlijk is het ook een bekende toeristische trekpleister en staan de rijen soms tot aan de straat.

Bij deze chocolatería kun je zitten en eet je de churros gewoon van een bordje, maar je ziet dat het ook vaak uit een papieren zak wordt gegeten. Zo kun je het makkelijk meenemen. Dat ziet er ook nog eens erg leuk uit.

Je kunt ook andere variaties proberen naast de chocolade. Zo kun je churros dippen in dulce de leche bijvoorbeeld, of ze eten met ijs. Er zijn genoeg lekkere en leuke combinaties te bedenken.

Onze churros worden rechtstreeks uit Spanje geïmporteerd. Wij frituren ze, om ze daarna vers te kunnen serveren. Vaak wordt er een kopje heerlijke, volle warme chocolade bij besteld. Dit is wat dikker van structuur, echt als een chocoladesaus. Wij gebruiken hiervoor Paladín, een bekend merk in Spanje.

Churros of de ingredienten kopen?

Met de juiste producten kun je de Churros natuurlijk perfect zelf bereiden. De benodigde ingrediënten kun je via onze online webshop op eenvoudige wijze bestellen en laten thuisbezorgen.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

Wil je de Churros vers bereid bij je thuis bezorgd hebben dan kun je jouw bestelling eenvoudig en snel online plaatsen via onze deliveryservice

Churros con chocolate

Catering Aanvragen