Cochinillo Asado

Cochinillo Asado is speenvarken uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat niet mag missen tijdens het Spaanse Kerstdiner. Het wordt overal in Spanje gegeten, maar is vooral erg populair in de regio Castilla en gebieden daar omheen.

De cochinillo wordt in zijn geheel in de oven gegaard, maar als het niet past in de oven dan kan het ook in stukken worden gesneden. Eerst wordt deze ingevet, in sommige gevallen ook met wat kruiden voor nog meer smaak.

Er zijn verschillende manieren van klaarmaken. In de regio Castilla maken ze het veelal klaar op de manier van Segovia (een gemeente in Castilla). Er is ook een certificaat in het leven geroepen voor cochinillos die uit Segovia komen. Deze kunnen herkend worden aan een speciaal label om de poot heen.

Er zijn ook plekken waar ze tijdens het garingsproces wijn toevoegen, of waar ze het vlees eerst een aantal dagen marineren alvorens het in de oven te bereiden.

Het belangrijkste is dat de cochinillo na de bereiding smaakt zoals het hoort te smaken. Hieronder wordt verstaan dat de binnenkant heel zacht is (het vlees moet eigenlijk een beetje uit elkaar vallen) en de buitenkant, het vel, moet krokant zijn. De cochinillo wordt als garnering nog wel eens geserveerd met een appel in zijn mond. En een goed glas rode wijn voor erbij is onmisbaar.

Cochinillo asado wordt ook vaak samen gegeten met aardappelen uit de oven en paprika en ui uit de oven. Op die manier heb je gelijk een complete maaltijd.

Rond de Kerstperiode is het mogelijk om dit gerecht bij ons te bestellen. De cochinillos wegen tussen de 4 en 5 kilo. Je kunt een halve of een hele bestellen.

Catering Aanvragen

Tijd van bezorging of afhalen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.