Fabada Asturiana

Gerecht

Fabada Asturiana | Bestellen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam
Via onze delivery
Bestellen via Delivery

Prijsinformatie Catering
Prijs per persoon (minimaal 8 personen)
€10,49

Winterse stoofpot uit Asturië met witte (fabada) bonen en verschillende soorten varkensvlees, een populair en zeer voedzaam gerecht in Spanje.

Recept 6 personen:

Ingrediënten:

500g fabada bonen

3 chorizoworstjes om te koken

2 bloedworstjes om te koken

250g panceta

400g lacon salado om te koken

125mg saffraanpoeder

Zout (naar smaak)

Voorbereiding fabada bonen:

Week de bonen 1 nacht lang (minimaal 8 uur) in een schaal of pan met veel water.

Bereiding:

Giet het water de volgende dag af met behulp van een zeef en doe de fabada bonen in een grote diepe pan. Dan doe je de worstjes, de panceta en de lacon erbij. Vul de pan met water, het moet ongeveer 3cm (3 vingers)  boven de ingrediënten uitkomen. Vervolgens voeg je de saffraan toe.

Zet de pan met deksel op hoog vuur. Als het water begint te koken, haal je het deksel eraf en laat het drie kwartier op hoog vuur koken (zonder deksel). Dan doe je het vuur omlaag en om de kwaliteit van de bonen optimaal te behouden doe je er 2 glaasjes koud water bij, de deksel weer op de pan en laat het rustig nog een uurtje of anderhalf uur doorstoven. Controleer af en toe of de structuur naar wens is. Zodra het naar wens is, doe je het vuur uit en laat het nog een klein half uurtje staan (zonder deksel). Proef dan of het zout genoeg is en doe er indien nodig een kleine hoeveelheid zout naar wens bij.

¡Qué aproveche!

Tip 1: als je een voorkeur hebt voor een wat dikkere substantie, kun je het binden door een paar bonen platdrukken tegen de zijkant van de pan. Doe dit ongeveer een kwartiertje voordat je het vuur uitdoet.

Tip 2: de beste manier om de stoof te ‘roeren’ is door de pan in z’n geheel met een vloeiende beweging in de rondte te draaien met de klok mee.

Bovenstaande ingrediënten zijn bij ons in de winkel te koop of te verkrijgen via onze webshop. Daarnaast hebben we in plaats van de losse ingrediënten ook een vleespakketje, de Compango.

fabada asturiana

Catering Aanvragen