Flan

Product

Flan | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Flan is een erg bekend toetje. Het is een soort pudding Oorspronkelijk komt het uit Portugal, maar ook in Spanje, Spaanstalige landen en op veel andere plekken in de wereld is het bekend.

Het wordt gemaakt met eieren, melk en suiker. Op de top zit vaak een laagje caramel. Wij maken in de winkel verse flan. Dit doen wij veelal op bestelling, maar soms hebben we er een paar op voorraad klaargemaakt. We maken ook verschillende smaken, zoals een flan met dulce de leche.

Je kunt thuis gemakkelijk zelf flan maken, maar voor wat meer gemak hebben wij een bakpakket voor het maken van flan. Deze is te koop in onze winkel en online te bestellen.

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 2 eigeel
  • 200g suiker
  • 500ml volle melk
  • 1 vanille stokje
  • 1 kaneel stokje
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal de schil van de citroen en de sinaasappel.

Flan: verwarm de melk op laag vuur samen met het kaneelstokje, de vanille en de citroen- en sinaasappelschil. Haal het pannetje van het vuur voordat het kookpunt bereikt wordt en bedek het pannetje met een deksel. Dit laat je ongeveer een half uurtje rusten, zodat de aroma’s in kunnen trekken. Pak een schaal en doe er de eieren in samen met het eigeel en 150 gram suiker. Mix dit goed met een staafmixer tot een geheel en voeg daarna de afgekoelde melk toe met een zeef. Mix het nog een keer goed.

Karamelsaus: doe de overige 50 gram suiker in een pannetje met een beetje sap van de sinaasappel (een paar druppels, maar water mag ook) en blijf goed roeren met een spatel op laag vuur tot een goede substantie. Pas op dat het niet verbrand! De kleur moet mooi egaal goudkleurig zijn. Eventueel voeg je nog een beetje extra suiker toe. De karamel verdeel je in de bakvormpjes en daarna giet je er de melkpudding in met behulp van een zeef.
Doe de vormpjes in een bak en vul deze bak met warm water tot aan de helft van de vormpjes (au-bain-marie). Doe de bak ongeveer 1,5 uur in de oven op 160 graden, dit hangt een beetje van de oven af. De flan is klaar als je met een mes in de flan prikt en het er schoon uitkomt.

Tip: aan dit heerlijke puddinkje kan je ook je eigen draai geven. Zo kan je er bijvoorbeeld kaneel aan toevoegen of kokos.

Flan

Catering Aanvragen