Kikkererwten

Product

Kikkererwten | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Kikkererwten zijn multifunctionele peulvruchten. Ze worden veel gebruikt in de Spaanse keuken, maar ook in de Arabische keuken en in het Midden-Oosten is het populair.

Kikkererwten worden jaarlijks geproduceerd/geplukt. Ze zijn rijk in voedingswaarden.

Er bestaan veel verschillende varianten van kikkererwten. De bekendste variant in Europa en de variant die in de mediterraanse regio wordt verbouwd is het type ‘Kabuli’.

De Garbanzos Castellano die wij in zakken en ook los verkopen, zijn van dit type kikkererwt. Deze kikkererwten komen uit de Extremadura regio en uit Andalusië. Deze soort is erg populair in Spanje en wordt in veel Spaanse gerechten gebruikt. Wij maken er onder andere garbanzos con bacalao van. Ook maken wij er voor caterings wel eens hummus van.

Wij verkopen ook Garbanzos Pedrosillano. Dit is een variant van de Castellano en wordt gecultiveerd in de regios Castilla La Mancha en Castilla y León. Deze kikkererwten zijn wat kleiner dan de castellano, en zijn over het algemeen ook iets ronder. Deze soort heeft door zijn grootte een minder lange kooktijd dan de grotere variant. Ze worden mid-juni geplukt en worden dan gedroogd tot de herfst.

De garbanzos castellano verkopen wij in gedroogd zakken, en al voorgekookt in potten in de winkel en online. Ook is het in de winkel mogelijk om zelf uit de emmer te scheppen en in een zakje mee te nemen.

De garbanzos pedrosillano verkopen wij in de winkel. Je kunt het hier uit de emmer in een zakje scheppen.

garbanzos_kikkererwten

Catering Aanvragen