Iberische ham is een echte Spaanse delicatesse. Deze ham komt van speciaal soort varkens, van het iberische ras. Om de naam ‘jamón ibérico’ te krijgen, moet een varken minimaal 50% uit dit ras bestaan. De varkens die 100% iberico zijn, zijn van de hoogste kwaliteit, en dit vlees is dan ook het lekkerst.
Het vlees van de iberische varkens is zo onder andere zo lekker, omdat de dieren veel vrijheid krijgen en veel beweging krijgen in de open lucht. Ook duurt de rijping van het vlees tussen de 2 en 4 jaar. Verder eten de varkens onder andere eikeltjes (bellotas) en andere noten, wat de ham een speciale smaakt geeft.
Er zijn verschillende soorten iberische ham: jamon ibérico de cebo, jamon ibérico de cebo campo, jamón ibérico de recebo en jamón ibérico de bellota.
Wij maken plateaus met iberische ham, je kunt bij ons in de winkel een borrelplank met ham bestellen, of het thuis laten bezorgen. Daarnaast is het mogelijk om een hamsnijder op locatie in te huren voor een borrel of feest.