Inktvis

Inktvis | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

In de Spaanse keuken gebruikt men over het algemeen twee soorten inktvis. De eerste soort is de pijlinktvis, ook wel calamares genoemd. De tweede soort is de zeekat, ook wel sepia genoemd. Ze zijn wel vergelijkbaar in smaak, maar zien er zeker anders uit. Ook bewegen ze zich anders in het water. Het kan verwarrend zijn omdat voor beiden grofweg de benaming ‘inktvis’ wordt gebruikt.

Beiden soorten kunnen gebruikt worden in salades, kunnen gegeten worden als tapa, of verwerkt worden in rijstgerechten, zoals een arroz negro.

Wij verkopen blikjes met calamares, bijvoorbeeld in een pikante saus of in hun eigen inkt. Ook hebben wij ‘tacos de pota’. Dit zijn kleine stukjes van een soort pijlinktvis. Deze hebben wij in zonnebloemolie of in gemarineerde saus. Wij hebben dit allemaal beschikbaar in onze winkel en online.

Inktvis kopen?

Inktvis hebben wij normaal gesproken standaard op voorraad. Inktvis kun je via onze online webshop op eenvoudige wijze bestellen en laten thuisbezorgen.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

calamares in saus

Catering Aanvragen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.