Linzen

Product

Linzen | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Ook in Spanje verbouwen ze linzen. De regio Castilla y La Mancha is de grootste producent van linzen.

De lenteja Castellana is een grotere linzensoort.

De lenteja verdina komt oorspronkelijk uit Frankrijk, uit de regio ‘Le Puy-en-Velay’. De kleur varieert tussen groen en groengeel. Ze worden tussen maart en april geplant, en tussen juni en september geoogst. Je kunt deze linzensoort goed gebruiken voor puree en crème soepen, maar kunnen ook heerlijk zijn in salade. In de Castilla regio gebruikt men ze in de typische stoofpotjes uit die regio.

De lenteja pardina is een wat kleinere linzensoort en heeft iets minder kooktijd nodig. Het is een goede linzensoort om te gebruiken in soepen. Deze soort wordt, net als de lenteja verdina en de castellana, vooral in de regio Castilla y León geproduceerd. Hier is een gebied waar het veel wordt geproduceerd: Tierra de Campos. Dit gebied strekt uit over de provincies: Palencia, Valladolid, Zamora en León.

Wij hebben zakken van de lenteja pardina en de lenteja castellana te koop in de winkel en online. Ook hebben wij potten met linzen voorgeweekt en voorgekookt te koop in de winkel en online.
Het is daarnaast mogelijk om de lenteja pardina, castellana en verdina in de winkel uit de emmer te scheppen en in een zakje mee te nemen.

linzen_lentejas

Catering Aanvragen