Paella rijst

Product

Paella rijst | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Welke rijst moet je gebruiken voor het maken van paella? Juist! Paella rijst! En deze komt uit Spanje. De oorspronkelijke paella rijst komt uit Albufera, een zoetwater reservoir in Valencia, maar er zijn ook andere rijstsoorten uit andere gebieden in Spanje die geschikt zijn om paella mee te maken.

Wat in ieder geval van belang is, is dat je voor een paella een rijstkorrel gebruikt met een ronde vorm, ook wel ‘arroz redondo’ genoemd in Spanje. Deze neemt namelijk vocht (en smaak) op. Wij hebben in onze winkel drie soorten ronde rijst, welke dus geschikt zijn om de paella mee te maken.

In principe kunnen we de rijstsoorten die uit Valencia (Albufera) komen, en die D.O.P. zijn, onderverdelen in drie types: 
– Senia
– Bomba
– Albufera 

Wij hebben in ons assortiment de Bomba rijst. Dit is de rijst waar veel mensen in de winkel om vragen. Bombarijst de meest gebruikte rijst is in de Spaanse keuken, omdat ‘ie zo gemakkelijk is in gebruik. Je kunt deze rijst namelijk bijna niet kapot koken, of overgaren. De rijst neemt veel vocht op, hij kan twee keer zo groot worden in volume. Het is dus een goede rijst om paella te maken, en vooral fijn om als beginner te gebruiken, omdat je hem niet kapot kunt koken (en als je een beginner paella maker bent, zal dat vast wel eens gebeuren). Van de drie soorten rijst die wij in ons assortiment hebben, is dit de beste rijst om te gebruiken voor de paella. 

Calasparra rijst komt uit de regio Murcia, meer Zuidelijk in Spanje. Het typische gerecht dat ze maken hier in de caldero murciano. Een wat meer vochtig rijstgerecht met zeevruchten (Murcia ligt vlakbij de kust, vandaar). Calasparra rijst behoort tot de rijstsoorten die een Denominación Origen Protegida hebben. Dit betekent dat ze een certificaat hebben dat het echt uit deze regio komt. De andere rijstsoorten die dit certificaat ook dragen zijn de rijstsoorten uit de Delta del Ebro en uit Valencia.

De laatste soort rijst die wij verkopen is een meer basis variant ronde rijst. Deze rijst is prima te gebruiken voor een paella, en is wat goedkoper dan de bomba rijst. Wel kookt deze rijst iets makkelijker stuk dan de bomba rijst.

paella_rijst_bomba

Catering Aanvragen