Pimientos de padrón

Product

Pimientos de padrón | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam
Via onze delivery
Bestellen via Delivery

Wat zijn Pimientos de Padrón?

Pimientos de Padrón zijn groene Spaanse pepers. Deze pepers danken hun naam aan de plaats waar zij vandaan komen (gemeente Padrón, in La Coruña, Galicië). Ze hebben veel smaak en zijn licht bitter. Na de juiste bereiding veranderen deze groene en stevige pepers in een heerlijke zacht hapje waar je van blijft eten.

Sommige pepers zijn een beetje pikant, maar welke dat zijn, weet je niet. In het Gallego (de taal die ze in Galicië spreken), hebben ze daar een heel mooi spreekwoord voor: “Os pementos de Padrón, uns pican e outros non”. Er wordt vermoed dat grotere pepers, en de soms rode pepers, pittiger kunnen zijn, maar dat is niet altijd zo. Traditioneel wordt er rekening mee gehouden dat niet alle pepers pittig zijn, idealiter maximaal één op de vijf.

Hoe maak je Pimientos de Padrón klaar

Pimientos de padrón kun je heel gemakkelijk omtoveren in een simpele tapa. Ze zullen flink slinken wanneer je ze bakt, dus neem een goede hoeveelheid. Reken ongeveer een handje vol per persoon. Gebruik je deze pepers in een gerecht? Dan is het aan te raden om de steeltjes er eerst af te snijden. Als je ze als tapa eet dan is dit niet nodig, en is het steeltje juist handig om er aan te laten, zodat je de peper makkelijk van het bord af kunt pakken.

Pimientos de Padrón bakken in de pan

Je kunt ze bakken in de pan met wat olie, of je kunt ze frituren in de frituur. Wanneer je ze in de pan bakt voeg je flink wat olie toe. Je legt de pepers erin en bakt ze aan alle kanten. Het is belangrijk dat ze niet verbranden, dus hou het goed in de gaten en keer ze een paar keer om, of schud de pan wat heen en weer terwijl je ze bakt.

Pimientos de Padrón klaarmaken in de frituur

Wil je ze klaar maken in de frituur? Laat de olie heet worden tot maximaal 180 graden celsius. Leg de pepers er in hun geheel in, en frituur ze een aantal minuten. Je kunt zien dat ze klaar zijn als ze een beetje bruin zijn geworden (sommige stukjes zijn nog groen, sommige zijn wat gebakken, dat is hoe het hoort). Houd het hier ook goed in de gaten, want ze moeten niet aanbranden. Haal ze naar een paar minuten weer omhoog en laat het geheel uitlekken boven de frituurpan, en later eventueel nog in een schaal met keukenpapier, zodat er minder olie aan zit.

Pimientos de Padrón serveren

Als laatste leg je de pimientos de padrón op een bordje (eventueel nog op een servetje) en strooi je er wat zeezout overheen. Je kunt ze vervolgens zo uit de hand eten (het steeltje eet je niet op). Een paar andere tapas erbij en wat sneetjes brood, misschien nog een lekkere wijn uit Galicië, en je bent helemaal in Spanje.

Waarin kun je Pimientos de Padrón nog meer gebruiken?

Ze komen geweldig tot hun recht als tapa, waar je ze zo van het bord eet. Ze worden overigens in veel meer gerechten gebruikt.

Wij beleggen er een paar van onze broodjes en montaditos mee, dat geeft deze broodjes gelijk wat meer diepgang en pit. Ook gebruiken we ze bij het klaarmaken van pinchos. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook erg feestelijk uit. Daarnaast gebruiken wij ze in onze huisgemaakte croquetas. Onze populaire Broodje “El Pepito”, hebben wij omgetoverd tot een heuse kroket smaak, en daarin verwerken wij ook verse, gebakken padrón pepers.

Er zijn zelfs soorten paellas waar je pimientos de padrón in kunt verwerken, zoals ze dat hier hebben gedaan.

Pimientos de padron

Catering Aanvragen