Polvorónes

Polvorónes | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Polvorones zijn traditionele Spaanse koekjes. Polvorón komt van het Spaanse woord ‘polvo’, wat ‘stof’ betekent. De substantie is ook wat kruimelig, vandaar deze benaming. Je kunt ze zo eten, of eerst nog plat drukken en dan eten. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Ze zijn lekker bij de koffie of thee, als tussendoortje, of als nagerecht. Er zijn veel verschillende smaken, zoals met: chocolade, sesam of appel.

Wat deze koekjes zo lekker en smeuïg maakt is dat er boter van varkensvet in wordt gebruikt. Hierdoor zijn ze dus niet geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen die geen varkensvlees eten.

Ze worden voornamelijk geproduceerd in Andalusië. Ze worden vooral tijdens de Kerst gegeten in Spanje, en ook in veel Zuid-Amerikaanse landen. Vroeger werden ze alleen van september tot januari geproduceerd, maar tegenwoordig zijn ze het gehele jaar verkrijgbaar. Polvorónes zijn voor Spanjaarden een beetje wat de kruidnoten zijn voor Nederlanders.

Ook bij Pacomer kun je deze koekjes het gehele jaar door proeven. Echter, de voorraad en diversiteit in smaken is het grootst rond de Kerstperiode. Rond november bestellen wij ze namelijk altijd weer opnieuw, aangezien er rond die tijd het meeste vraag naar is.

Ze zijn in de winkel en online te verkrijgen, op gewicht of in handige verpakkingen.

Polvorónes kopen?

Polvorónes hebben wij normaal gesproken standaard op voorraad. Polvorónes kun je via onze online webshop op eenvoudige wijze bestellen en laten thuisbezorgen.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

polvorones_doos

Catering Aanvragen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.