Polvorónes

Polvorónes | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Polvorónes zijn traditionele Spaanse zandkoekjes op basis van amandel. Polvorón komt van het Spaanse woord ‘polvo’, wat ‘stof’ betekent. De substantie is ook wat kruimelig, vandaar deze benaming. Je kunt ze zo eten, of eerst nog plat drukken en dan eten. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Ze zijn lekker bij de koffie of thee, als tussendoortje, of als nagerecht. Er bestaan veel verschillende smaken, zoals: chocolade, sesam of kaneel.

Wat deze koekjes zo lekker en smeuïg maakt is dat er boter van varkensvet in wordt gebruikt. Hierdoor zijn ze dus niet geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen die geen varkensvlees eten.

Ze worden voornamelijk geproduceerd in Andalusië, en dan met name in Estepa, een gemeente in de provincie Sevilla. Ze worden vooral tijdens de Kerst gegeten in Spanje, en ook in veel Zuid-Amerikaanse landen. Vroeger werden ze alleen van september tot januari geproduceerd, maar tegenwoordig zijn ze het gehele jaar verkrijgbaar. Polvorónes zijn voor Spanjaarden een beetje wat de kruidnoten zijn voor Nederlanders. Zodra de Feestdagen in zicht komen, worden de polvorónes ingeslagen.

Er zijn tientallen fabrieken in Spanje waar polvorónes worden gemaakt. Hier zijn vaak onderdelen geautomatiseerd, maar worden er ook nog processen met de hand gedaan. Er zijn plekken in Spanje waar polvorónes nog helemaal met de hand worden gemaakt. Er is ook een certificaat in het leven geroepen om de kwaliteit van polvorónes te waarborgen: Indicación Geográfica Protegida (IGP) “Mantecados de Estepa. Het proces vanaf de opslag van de ingrediënten tot het uiteindelijk verpakken van de polvorónes moet aan allerlei voorwaarden voldoen voordat een bedrijf dit certificaat mag ontvangen. Wij verkopen polvorónes van het merk “La Confitura”. Zij hebben dit certificaat ook gekregen. We hebben de koekjes ook even goed geproefd toen ze binnenkwamen, en wat zijn ze lekker zeg!

Ook bij Pacomer kun je deze koekjes het gehele jaar door proeven. Echter, de voorraad en diversiteit in smaken is het grootst rond de Kerstperiode. Er is dan ook het meeste vraag naar. Rond november plaatsen wij altijd een nieuwe bestelling voor alle Spaanse zoetigheden, dan komen ze precies begin december aan in Nederland.

Ze zijn in de winkel en online te verkrijgen, op gewicht of in handige verpakkingen. Wil je nog meer Spaanse Kerst in huis halen? Dan mag ook turrón niet missen in jouw winkelmandje!

polvorones_los

Catering Aanvragen

Tijd van bezorging of afhalen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.