Pulpo a la gallega

Gerecht

Pulpo a la gallega | Bestellen?

Wat is pulpo a la gallega?

Pulpo a la gallega is gekookte octopus met paprikapoeder (pimentón). Het dankt zijn naam aan het feit dat dit gerecht uit Galicië komt. Je zou het vertalen als: octopus op de Galicië manier. In Galicië wordt dit gerecht Polbo á feira genoemd, wat je zou kunnen vertalen als: Octopus van de kermis/het feest, of Octopus op de feestelijke manier. Dit gerecht wordt traditioneel namelijk op de kermis/feesten (ferias) in Galicië, maar ook in andere gebieden in Spanje, geserveerd.

Hoe wordt pulpo a la gallega klaargemaakt?

Over het algemeen worden de poten van de octopus gegeten, het hoofd wordt vaak weggegooid. De poten worden eerst een paar keer in kokend water gedipt, zodat deze krullen. Vervolgens wordt de hele octopus gekookt voor een uur tot anderhalf uur. Het is, zoals bij veel gerechten, belangrijk dat het niet overkookt wordt en nog wel een bite heeft, maar de vis moet wel gaar zijn.

Vaak wordt het met de schaar in kleinere stukjes geknipt en op een houten bord geserveerd. Het wordt afgemaakt met de besprenkeling van pimentón. Traditioneel wordt vooral de zoete variant gebruikt, maar soms wordt het gemengd met de pittige variant. Het is wel belangrijk dat je niet de gerookte paprikapoeder gebruikt.

Er wordt ook nog een goede hoeveelheid olijfolie overheen besprenkeld. Ook wordt er soms wat grof zeezout gebruikt als finishing touch. De pulpo heeft zo veel smaak van zichzelf, dat je er niet te veel mee wilt doen.

Hoe wordt pulpo a la gallega gegeten?

Een lekker glas (jonge) rode wijn (uit Galicië) gaat perfect in combinatie met dit heerlijke gerecht. Een goede wijn uit Galicië is bijvoorbeeld Ribeiro. Water drink je traditioneel eigenlijk niet bij dit gerecht.

Het wordt vooral als tapa gegeten, maar met een paar aardappeltjes erbij kan het ook vullen als een maaltijd. Er wordt ook vaak wat brood bij geserveerd, zoals dit in de algehele Spaanse keuken veel wordt gedaan.

Pulpo a la gallega eet je het liefst als het vers is klaargemaakt en ook nog warm is.

Pulpo a la gallega bestellen?

Pulpo is een echte delicatesse, en het vergt enige voorbereiding. Wij hebben pulpo a la gallega niet standaard op voorraad, maar kunnen dit over het algemeen altijd maken op aanvraag. We moeten het dan iets langer van te voren weten. Je kunt het bestellen via onze cateringsite.

Pulpo a la gallega of de ingredienten kopen?

Met de juiste producten kun je de Pulpo a la gallega natuurlijk perfect zelf bereiden.

Pulpo a la gallega is ook te bestellen met onze cateringservice. Via onze catering website met online offerte module kun je jouw wensen kenbaar maken. Wij kunnen je dan een voorstel op maat geven.

Pulpo a la gallega

Catering Aanvragen