Pasta alla chistorra

Pasta alla chistorra

pasta met chistorra worst

Bij Pacomer houden we natuurlijk van traditioneel Spaans eten. Ons personeel is echter divers en komt uit verschillende landen en culturen. Hierdoor kunnen we inspiratie halen uit de keukens van deze landen en nieuwe innovatieve gerechten bedenken. Deze week kwam onze Italiaanse Rebecca met een nieuw recept. De Italiaanse en Spaanse keuken gecombineerd in een heerlijke pasta alla chistorra. Perfect voor als je na een lange werkdag toch nog iets simpels en lekkers op tafel wilt zetten.

Recept voor 4 personen:

– 1 pak pasta pluma rayadas

– 1 hele chistorra

– kleine wortel

– 1 kleine ui

– stuk van 10 cm selderij

– 1 blik van 400 gr gepelde tomaten (uitlekgewicht ongeveer 250 gr)

– zout

– chilipoeder

– paprikapoeder (pimenton ahumado)

– 1 á 2 takjes verse peterselie

 

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water aan de kook voor de pasta. Voeg zout toe aan het water.
  2. Snij de chistorra in stukken van ongeveer 1 á 2 centimeter (blokjes).
  3. Snij de wortel ui en selderij ook in stukjes. Maal de knoflook fijn.
  4. Bak de chistorra in een een koekenpan, maar bak het zonder olie. In de chistorra zelf zit al olie, wat vrijkomt bij het bakken.
  5. Voeg de wortel, ui, knoflook en selderij toe wanneer de chistorra medium gaar is. Bak het geheel goudbruin (fruiten, niet geheel doorgaren).
  6. Maak ondertussen de gepelde tomaten kapot met een houten pollepel. Voeg dit toe aan het mengsel in de pan. Als het kookt kunt u zout, chilipoeder en pimenton toevoegen (naar wens, de chistorra bevat ook al smaak, dus even proeven en kijken of er nog iets mist). Zet vervolgens het vuur laag en laat het geheel 10 minuten koken.
  7. De pasta voegt u aan het water toe wanneer het kookt. Kijk naar de bereidingstijd op de verpakking van de pasta, en kook de pasta 1 minuut minder dan wat er staat aangegeven op de verpakking. Hierdoor wordt de pasta heerlijk ‘al dente’. Giet de pasta af wanneer deze klaar is. Bewaar een kopje van het kookwater.
  8. Voeg de pasta en het kopje water toe aan het mengsel in de steelpan. Hussel het een paar keer door elkaar. Strooi als laatste wat verse peterselie over de pasta heen. Nu is het klaar om geserveerd te worden.

Koop de volgende producten bij ons:

Eet smakelijk!