Roscón de Reyes

Gerecht

Roscón de Reyes | Bestellen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Wat is Roscón de Reyes?

Roscón de Reyes is een traditionele cake die wordt gegeten tijdens Driekoningen (el día de los Reyes Magos) op zes januari. Niet alleen in Spanje, maar ook in delen van Midden- en Zuid-Amerika wordt dit met Roscón de Reyes gevierd. In deze landen worden er ook andere benamingen aan gegeven, zoals Rosca de Reyes.

Driekoningen wordt in Spanje groots gevierd. Niet alleen wordt dan deze lekkere roscón gegeten, ook worden er cadeaus uitgepakt en komt de familie bij elkaar.

Het is een ronde cake met een gat in het midden. De roscón wordt vaak gedecoreerd met gekonfijt fruit, met kleuren zoals rood, geel en groen. De vorm van de cake, samen met de versiering, symboliseert op die manier de kronen van de Drie Wijzen.

Elk jaar kunnen de Spanjaarden er haast niet op wachten tot het weer zo ver is en zij deze lekkere taart weer kunnen eten!

Hoe wordt Roscón de Reyes gemaakt?

De ingrediënten van roscón zijn als veel andere cakes en taarten: bloem, gist, melk, eieren, suiker en boter. Een wat meer speciaal ingrediënt wat in het deeg wordt gebruikt is oranjebloesemwater, agua de azahar in het Spaans. Dit geeft een typische (en lekkere) smaak af aan het deeg. Dat maakt roscón wat meer bijzonder dan de standaard cake.

Vroeger werd een roscón zonder iets erbij gegeten, maar later werd de cake ook wel gevuld met (slag)room en ook wel met chocolade of andere vullingen. Het belangrijkste wat vaak de roscón wordt gestopt is een soort droge boon. Degene die deze vindt ‘moet’ op sommige plaatsen in Spanje voor de roscón betalen. Ook worden er andere verrassingen in gestopt die juist geluk brengen als je het tijdens het eten vindt.

Roscón de Reyes bestellen?

De roscón voor dit jaar is weer te bestellen. Dit kan via onze webshop. Aangezien dit een vers product is, die binnen een paar dagen moet worden gegeten, stellen wij twee dagen beschikbaar waarop het kan worden afgehaald. Dit zal op 5 en 6 januari zijn, in onze winkel in Amsterdam. In de shop kun je aangeven wanneer je het komt ophalen. Het is alleen mogelijk om de roscón af te halen, bezorging is niet mogelijk. Je kunt er ook nog andere lekkere Spaanse producten bij bestellen.

Order roscón / Pedir róscon?

It is possible to order roscón in our webshop. We will prepare them on the 5th and 6th of January, so it is possible to pick it up from our shop in Amsterdam on one of those days. We do not deliver the roscón, because it is a fresh product. You can select the pick-up date when you place your order.

Es posible pedir roscón a través nuestro webshop. Preparamos los roscones el 5 y el 6 de enero. Es posible recogerlos estos dos días en nuestra tienda en Amsterdam. Por que es un producto muy fresco, no es posible entregarlos a casa, como nuestros otros productos. Puedes seleccionar el día de la recogida cuando realizas el pedido.

Roscón de Reyes of de ingredienten kopen?

Met de juiste producten kun je de Roscón de Reyes natuurlijk perfect zelf bereiden. De benodigde ingrediënten kun je via onze online webshop op eenvoudige wijze bestellen en laten thuisbezorgen.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

Roscón de Reyes is ook te bestellen met onze cateringservice. Via onze catering website met online offerte module kun je jouw wensen kenbaar maken. Wij kunnen je dan een voorstel op maat geven.

Roscon de Reyes bestellen bij Pacomer in Amsterdam

Catering Aanvragen