Roscón de Reyes

Gerecht

Roscón de Reyes | Bestellen?

Wat is Roscón de Reyes?

Roscón de Reyes is een traditionele cake die wordt gegeten tijdens Driekoningen (el día de los Reyes Magos) op zes januari. Niet alleen in Spanje, maar ook in delen van Midden- en Zuid-Amerika wordt dit met Roscón de Reyes gevierd. In deze landen worden er ook andere benamingen aan gegeven, zoals Rosca de Reyes.

Het is een ronde cake met een gat in het midden. De roscón wordt vaak gedecoreerd met gekonfijt fruit, met kleuren zoals rood, geel en groen. De vorm van de cake, samen met de versiering, symboliseert op die manier de kronen van de Drie Wijzen. Bij het maken van het deeg hoort oranjebloesemwater gebruikt te worden, dit geeft het namelijk een typische soort smaak.

Vroeger werd een roscón zonder iets erbij gegeten, maar later werd de cake ook wel gevuld met (slag)room en ook wel met chocolade of andere vullingen. Het belangrijkste wat vaak de roscón wordt gestopt is een soort droge boon. Degene die deze vindt ‘moet’ op sommige plaatsen in Spanje voor de roscón betalen. Ook worden er andere verrassingen in gestopt die juist geluk brengen als je het tijdens het eten vindt.

Driekoningen wordt in Spanje groots gevierd. Niet alleen wordt dan deze lekkere roscón gegeten, ook worden er cadeaus uitgepakt en komt de familie bij elkaar.

Roscón de Reyes bestellen?

Helaas zijn de roscones voor dit jaar uitverkocht. Het is niet meer mogelijk om deze bij ons te bestellen. Vanaf december zal het weer mogelijk zijn om roscón bij ons te bestellen.

roscon_de_reyes

Catering Aanvragen

Tijd van bezorging of afhalen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.