Sidra / Spaanse cider

Sidra / Spaanse cider | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Sidra is een alcoholische drank gemaakt met gefermenteerd sap van appel of van peer.

Het komt uit de regio Asturië. Er heerst hier een complete cultuur rondom de sidra. Het is niet alleen een Asturiaanse drank, het is ingebed in de cultuur. Dat ontstond bijvoorbeeld zo toen ze vroeger met de gehele buurt handmatig de gefermenteerde appels ‘stampten’.

Als je in Spanje, en dan vooral in Asturië, mensen sidra ziet drinken, zie je vaak dat ze het van erg hoog inschenken. Dit wordt gedaan om de sidra te ‘breken’. Verder wordt traditioneel het laatste beetje sidra uit het glas niet gedronken. In de Asturiaanse sidrerías (“sidra cafés”) deelt een vriendengroep over het algemeen één glas aan tafel, naast een fles sidra. Het laatste beetje wordt dan gebruikt om het gedeelte van het glas schoon te maken waar uit is gedronken.

Wij verkopen flessen Sidra van verschillende merken in de winkel en online.

Sidra / Spaanse cider kopen?

Sidra / Spaanse cider hebben wij normaal gesproken standaard op voorraad. Sidra / Spaanse cider kun je via onze online webshop op eenvoudige wijze bestellen en laten thuisbezorgen.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

sidra_cider

Catering Aanvragen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.