Vinagre de Jerez / Sherryazijn

Vinagre de Jerez / Sherryazijn | Kopen?
In onze winkel
Gerard Doustraat 66, 1072 VW Amsterdam

Vinagre de Jerez is een sherryazijn. Het is sterker van smaak en donkerder van kleur dan bijvoorbeeld witte wijnazijn. Het wordt geproduceerd in de provincie van Cadiz, binnen de driehoek van Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa María. Dit staat ook wel bekend als de ‘sherry driehoek’.

Vinagre de Jerez wordt gerijpt in houten (eiken) vaten, minimaal 6 maanden. Er zijn ook nog twee andere varianten: Reserva en Gran Reserva. Net zoals bij wijnen, heeft dit te maken met de tijd van rijping. Vinagre de Jerez Reserva rijpt minimaal 2 jaar, Vinagre de Jerez Gran Reserva minimaal 10 jaar. Alle drie de varianten zijn in de winkel, en online verkrijgbaar.

Deze azijn is heerlijk om te gebruiken bij salades.

Vinagre de Jerez / Sherryazijn kopen?

Vinagre de Jerez / Sherryazijn hebben wij normaal gesproken standaard op voorraad. Vinagre de Jerez / Sherryazijn kun je via onze online webshop op eenvoudige wijze bestellen en laten thuisbezorgen.

Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Daar vind je een groot assortiment aan delicatessen die wij direct importeren uit Spanje of zelf bereiden.

vinagre jerez sherry azijn

Catering Aanvragen

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw aanvraag verzoeken wij u om in de aanvullende informatie al uw wensen kenbaar te maken.
Dit geldt zowel voor de gewenste gerechten alsook de informatie omtrent dieet en allergie.
Extra informatie t.a.v. de locatie/gelegenheid kan de aanvraag completeren.